Varför? 14 bra anledningar att välja abonnemang hos Kulturarkivet 365

För att kunna göra ett bra jobb – behövs rätt verktyg!

I en tid av digitalisering (& Corona) då antalet fysiska möten blir allt färre, blir det mänskliga mötet ännu viktigare och mer värdefullt. En av fördelarna med digital teknik, är att det finns möjlighet att erbjuda kultur och sociala aktiviteter på nya sätt. Kulturarkivet 365 – är ett digitalt verktyg som förenklar planering och genomförande av aktiviteter, samt skapar mångfald i aktivitetsutbudet. Innehållet är ett fräscht och roligt kultur och aktivitetsutbud, som väcker nyfikenhet och ger inspiration till nya aktiviteter och samtalsämnen. Användaren får hjälp att göra skillnad i det mänskliga mötet och låter det digitala, stötta arbetet inför och under aktiviteten. Med allt material samlat i Kulturarkivet 365 – är aktiviteterna lätta att anpassa efter olika målgrupper med olika intressen och livssituationer. Kulturarkivet 365, är ett digitalt verktyg som gör det enkelt för personalen, att skapa mervärde, göra skillnad & sätta guldkant på tillvaron med roliga & intressanta aktiviteter – 365 dagar per år!

15 bra anledningar att teckna “365 Happy Days” abonnemang 

 • Vad ska vi göra?
  KA 365 är ett digitalt planeringsverktyg för personer som snabbt & enkelt vill fixa roliga aktiviteter & event. Det finns 21 aktivitetsmagasin där du väljer intressant läsning & aktiviteter utifrån målgruppen. Aktiviteterna sätter deltagarna i fokus och bygger på att skapa delaktighet, lust, nyfikenhet & glädje.
 • Vad ska vi prata om?
  KA 365 Väcker nyfikenhet och gör vardagliga konversationer mer intressanta och underhållande. Mängder med teman – skapar mångfald och oräkneliga samtalsämnen, som är lätta att anpassa individuellt och efter deltagarnas intressen och önskemål.
 • Glöm idetorka! Kulturarkivet 365 – en skattkista fylld med möjligheter!
  En digital idébank som löser upp idétorka, utvecklar verksamheten, ger inspiration och skapar mångfald i kultur & aktivitetsutbudet.
 • Innehållet är både roligt och bildande. 
  Fakta som hör ihop med årstiderna, bakgrunden till varför vi firar högtider, traditioner & temadagar – är mixat med kända personer, quiz, dikter, citat, humor, ”visste ni att”, kluringar & historiska händelser i Sverige & världen.
 • Digitalt reminiscensverktyg!
  Kulturarkivet 365 är fyllt med retro & nostagi, som hjälper användaren – att finna “triggers” och samtalsämnen – som förenklar i kommunikationen med personer som har en demensdiagnos.
 • Aktiviteterna är inte geografiskt bundna & kan därför utföras När – VAR – & HUR ofta som helst.
 • Spara förberedelsetid och förenkla hela årets aktivitetsplanering.
  I almanackan “365 Happy days”, får du både verksamhetsplanering för hela årets aktiviteter och har allt material samlat på ett ställe. Allt eventmaterial öppnas direkt i almanackan t.ex: Textmaterial till temat, mallar till affischer, quiz, kluringar, musikaktiviteter, tips på samtalsämnen, musiklistor till temat, samt bilder på Pinterest.
 • Jämställdheten på arbetsplatsen ökar!
  Oavsett ålder, erfarenheter, etniskt ursprung eller förkunskaper i olika ämnen – kan användaren skapa mervärde med kultur och roliga aktiviteter.
 • Kvalitetssäkring!
  Med Kulturarkivet 365 sker aktiviteter på samma sätt – oavsett vem som jobbar. Lägsta nivån höjs för det sociala innehållet i verksamheten. Varför börja från steg 0? När man kan börja på steg 3, 4 eller 5!
 • Nationella värdegrunden
  I de flesta verksamheter finns redan eftermiddagskaffet & med Kulturarkivet 365, så kan vi på ett enkelt sätt ”LEVLA UPP” & förvandla den stunden… …till ”en aktiv & meningsfull tillvaro i gemenskap med andra” – alltså Nationella Värdegrundens intentioner.
 • Win – Win
  När vi känner att vi att vi skapar glädje, gemenskap och välbefinnande för andra, då sätter en positiv spiral igång. Det är då vi känner arbetsglädje och arbetstillfredställelse och går hem från jobbet med en skön känsla i hjärtat.  
 • Skapa mervärde – även när tiden är knapp.
  När aktiviteterna är färdiga & förberedelsejobbet är gjort…då blir det enkelt att skapa mervärde och göra skillnad i det mänskliga mötet, även när tiden är knapp. Tidsbesparingen som KA 365 ger… ökar även möjligheten till fler spontana aktiviteter.
 • Det är enkelt! Inga krav på förkunskaper eller stora personalresurser.
 • Kulturarkivet 365 är flexibelt Det funkar till olika målgrupper, i både små och stora sammanhang. På en bussresa, till eftermiddagskaffet, studiecirkel, ute i solen på en parkbänk, inne i lägenheten hos en sängliggande, fredagsmys, eller en kvart före maten. Det är en guldgruva för verksamheter som anordnar – Sociala träffpunkter – Cafeprogram – Volontärer – Kulturaktiviteter – Studiecirklar – Guldkant i vardagen.
 • “Det är de små ljuspunkterna i vardagen – som gör den stora skillnaden!”
   Att se möjligheter, HUR & VAD vi kan göra för att lyckas med detta – är Kulturarkivet 365:s syfte och målsättning.

Planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare! Inga krav på förkunskaper eller mycket personal. Oavsett ålder eller etniskt ursprung. Med Kulturarkivet 365 kan ALLA – snabbt & enkelt – skapa mervärde och sätta guldkant på tillvaron med roliga aktiviteter & intressant läsning. Kulturarkivet 365Digital idébank för aktiviteter & event. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering!