En Blogg om att se möjligheter & skapa små ljuspunkter i vardagen!

Missa inte möjligheten att få stimulansmedel och stöd att utveckla digitala arbetssätt och välfärdsteknik i äldreomsorgen!

Läs mer och blankett att söka https://skr.se/integrationsocialomsorg/socialomsorg/aldre/overenskommelsealdreomsorg.31534.html

Hej!
Jag älskar ordspråk & citat! Just nu är det  Astri Taubes citat (Everts fru) som jag använder flitigt;) “Håll fast solen så att jag kan förlänga min arbetsdag” Bilden är tagen kl.03 på morgonen vid Piteås båthamn. 

Som jag skrivit ovan så kan jag inte satsa tid på bloggen innan hemsidan har öppnat och funkar. Men jag har lagt in några aktiviteter från Kulturarkivet 365:s material, som jag hoppas ni gillar och kan använda i era verksamheter. De teman som finns att prova är: 1960-talet, Retro Party med Elvis, Världsmästaren Ingo, världens älskling Marilyn Monroe & Kaffets dag (Kaffe är ett tema som funkar året om). 

På tal om kaffe så vill jag dela ett roligt uttryck på Pitbondska. När mina barn var små hade vi stuga på Hattudden i Jävre. Det hade nästan hela våran släkt och vi hade idylliska “Bullerby somrar”. Vi umgicks dagligen och många är kaffestunder vi delat. När någon kom på besök och det inte fanns kaffe framme, sa personen: “Hä löökt okoke kaffe jenna!” På svenska betyder det: Det luktar okokat kaffe här! Jag är kaffesugen och jag tycker att du ska koka kaffe! Så många gånger vi skrattat till det. 

Med önskan om en fin och färgsprakande höst! /Bästa från Ankie

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt Kulturarkivet 365:s egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube, SVT Öppet arkiv & Svensk film – Filmarkivet.se, Kungliga biblioteket. Radiofynd: Sveriges Radio. Layout: Lulegrafiska AB & Kulturarkivet AB

Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare! Inga krav på förkunskaper eller mycket personal. Oavsett ålder eller etniskt ursprung. Med Kulturarkivet 365 kan ALLA – snabbt & enkelt – skapa mervärde och sätta guldkant på tillvaron med roliga aktiviteter & intressant läsning. Kulturarkivet 365Digital idébank för aktiviteter & event. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering!