Att se möjligheter & skapa små ljuspunkter i vardagen!

Det är de små ljuspunkterna i vardagen som gör den STORA skillnaden!

Ernst Kirchsteiger

Hej!
Ernst Kirchsteigers kloka citat är kärnan i det mesta som jag själv jobbar med. 365 Happy Days handlar om att se möjligheter, HUR & VAD vi kan göra för att snabbt och enkelt kunna skapa små ljuspunkter i vardagen. Under “Aktuellt” kommer jag att tipsa om temadagar och aktuella ämnen som ligger i tiden. 

På startsidan har jag lagt in några “Prova-på-aktiviteter” ur 365 Happy Days material. Testa hur det funkar i eran verksamhet. Prova på aktiviteterna är: Retro Party med Elvis, Världsmästaren Ingo, världens älskling Marilyn Monroe & Kaffets dag (Kaffe är ett tema som funkar året om). På tal om kaffe så vill jag dela ett roligt uttryck på Pitbondska. När mina barn var små hade vi stuga på Hattudden i Jävre. Det hade nästan hela våran släkt och vi hade idylliska “Bullerby somrar”. Vi umgicks dagligen och många är kaffestunderna vi delat. När någon kom på besök och det inte fanns kaffe framme, sa personen: “Hä löökt okoke kaffe jenna!” På svenska betyder det: Det luktar okokat kaffe här! Jag är kaffesugen och jag tycker att du ska koka kaffe! Så många gånger vi skrattat till det. 

Jag älskar ordspråk & citat – det kommer ni att märka 😉 Ett av mina favoritcitat är från Astri Taube (Everts fru) “Håll fast solen så att jag kan förlänga min arbetsdag”. Bilden har jag fotat för några år sedan, kl.03 på morgonen vid Piteås båthamn. 

/Bästa från Ankie

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt Kulturarkivet 365:s egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube, SVT Öppet arkiv & Svensk film – Filmarkivet.se, Kungliga biblioteket. Radiofynd: Sveriges Radio. Layout: Lulegrafiska AB & Kulturarkivet AB

365 Happy Days är en digital abonnemangstjänst – en idébank med färdiga aktiviteter direkt i almanackan. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!